Getuigen gezocht na explosie veroorzaakt door vuurwerk in Uithuizen

26 dagen geleden gepubliceerd

In de vroege uren van zaterdag 16 maart heeft een vuurwerkexplosie aanzienlijke schade aangericht aan een woning aan de Ommelandenweg in Uithuizen. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar de dader of daders zijn nog spoorloos. De politie is nu op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord, of mogelijk beelden hebben van het incident.

Explosie en brand

De explosie, die rond 04:00 uur plaatsvond, veroorzaakte een brand in de woning. De politie arriveerde snel ter plaatse, maar er was geen verdachte meer aanwezig. De woning liep aanzienlijke schade op.

Onderzoek en getuigen gezocht

Het Forensisch Opsporingsteam zal verder onderzoek verrichten. Er zijn al gesprekken gevoerd met meerdere getuigen en er is een buurtonderzoek gaande. De politie kijkt ook of er camerabeelden beschikbaar zijn die veiliggesteld kunnen worden. Ze hopen verder dat omwonenden meer informatie kunnen geven over de explosie.

Indien u in de buurt van de Ommelandenweg woont en iets heeft gezien of gehoord van de explosie, of als u rond 04:00 uur verdachte personen of voertuigen heeft gezien, vraagt de politie u om contact op te nemen. Ook als u beelden heeft van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam waarop iets verdachts te zien is, of als u andere informatie heeft die kan bijdragen aan het onderzoek, wordt u verzocht deze informatie te delen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.